“Spoj Istoka i Juga” na susretu KUD-ova u Zadru

“Spoj Istoka i Juga” na susretu KUD-ova u Zadru

Kako ljetnih manifestacija ni ove godine u gradu Zadru ne manjka, ovog vikenda od 15. do 17 kolovoza povodom organizacije Spoj Istoka i Juga, susrest će se četiri folklorne skupine iz poplavljenih područja Slavonije, KUD- ovi iz Vrbanje, Bogdanovaca, Retkovca te Tovarnika, te tri folklorna ansambla sa zadarskog područja, Sv. Duh Posedarje, Radovin i Privlaka.

Kao posebni gosti nastupat će i folklorni ansambl Linđo iz Dubrovnika. Pretpostavlja se da će na manifestaciji gostovati 140 članova uz domaćine.

zadar-kud

Folklorne skupine sudjelovat će na svetoj misi u svetištu Gospe Maslinske na Belafuži, a nastavak ove zanimljive organizacije upriličit će nastupom na Trgu opatice Čike, u blizini zadarskog sv. Donata i sv. Stošije te će tako svim prisutnima predstaviti ljepote hrvatskog kulturnog nasljeđa.

Predstavljanje KUD- ova nastavlja se sljedeći dan u mjestu Privlaka pokraj Zadra, te na otoku Pašmanu, u mjestu Tkon, poznatom po svojoj glagoljaškoj prošlosti i kulturi, u župi sv. Tome.Po završetku manifestacije, u nedjelju 17. kolovoza, na glagoljaškoj misi u župnoj crkvi u Radovinu u 11 sati sudjelovat će sve navedene skupine, a nakon misnog slavlja događaj će svojim plesnim kolom uveličati plesni ansambl Linđo iz Dubrovnika.

Prikladni naziv Spoj Istoka i Juga tako će ovog vikenda okarakterizirati folklornu kulturu hrvatske, naše glagoljske korijene i ljepote zadarskog zaleđa kao i okolnih otoka. Organizatori će se pobrinuti da događaj bude na zamišljenoj razini, a svemu tome pridonijet će i svi okupljeni stanovnici grada Zadra sa svojim turistima koji s radošću već danima iščekuju dolazak dubrovačkog kola te slavonske pjesme i plesa.


Više na: www.larineprice.com

Piše – Ivana Tolj