Gala koncert Diane Haller i Villea Matvejeffa  

Gala koncert Diane Haller i Villea Matvejeffa   

Gala koncert Diane Haller, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, koji je na programu u subotu, 21. ožujka 2015. g. u riječkoj Operi, koncert je koji je „zabranjeno“ propustiti. Zbog velikog zanimanja publike za „debut“ operne zvijezde Diane Haller na kazališnoj sceni u njenom rodnome gradu, predviđen je prostor za stajaća mjesta i to po prvi put u suvremenoj povijesti riječkog kazališta.

Diana Haller, riječka mezzospranistica strelovita uspona na međunarodnoj opernoj sceni i miljenik riječke publike, maestro Ville Matvejeff, udružuju kreativne snage i strast prema glazbi u programu koji će 21. ožujka u 20 sati Riječanima predstaviti neke od najljepših i najtežih arija iz opera Händela, Mozarta, Bellinija, Rossinija i Saint-Saënsa. U dva dueta pridružit će im se i sopranistica Larissa Ciulei koja je već oduševila riječku publiku kao Tatjana u „Evgeniju Onjeginu“ Čajkovskoga.

Diana Haller ovim će koncertom najaviti i svoj dugo očekivani operni „debut“ na sceni HNK Ivana pl. Zajca već u sljedećoj sezoni, kada će u režiji i dramaturgiji Olivera Frljića i Marina Blaževića, a pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, nastupiti u naslovnoj ulozi opernog remek-djela „Giulio Cesare in Egitto“ G.F. Händela .

Gala koncert Diane Haller i Villea Matvejeffa terracon-news (1)Podsjetimo, Diana Haller školovala se na Konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu i Kraljevskoj akademiji za glazbu u Londonu te na Visokoj školi za glazbu i scenske umjetnosti u Stuttgartu. Njezin nesvakidašnji pjevački i scenski potencijal zarana je potvrđen nizom inozemnih i hrvatskih priznanja, kao što su međunarodna nagrada „Belcanto“ (2011.), pobjeda na Međunarodnom natjecanju Hugo Wolf (2012.), nagrada Zagrebačke filharmonije „Mlada glazbenica godine“ (2013.), nagrada „Ivo Vuljević“ Hrvatske glazbene mladeži (2013.) itd. Godine 2010. postala je članicom Državne opere u Stuttgart gdje je, nakon nekoliko sjajnih velikih uloga, 2013. g. zablistala kao Angelina u Rossinijevoj operi „Pepeljuga“, za što je dobila iznimno priznanje – ugledni njemački časopis Opernwelt proglasio ju je „mladom pjevačicom godine“.

Izvor: HNK Ivana pl. Zajca Rijeka

D. Šabić