Lutkarska predstava „Ježeva kućica” u HNK-u Varaždin

Lutkarska predstava „Ježeva kućica” u HNK-u Varaždin

Jezeva_kucica1Velika scena HNK-a Varaždin ovog ponedjeljka, 21. svibnja, prema najavama će biti ispunjena do kraja, tražit će se sjedalica više zbog nadaleko poznate lutkarske predstave „Ježeva kućica” koju je prema motivima djela Branka Ćopića, napisala Maja Sviben. Redateljica predstave, Tamara Kučinović, ističe za medije da je predstava nastala u koprodukciji Kazališne družine Pinklec iz Čakovca i domaće Dječje i lutkarske scena nacionalnog kazališta Varaždin. S dobro posjećenom predstavom gostovali su na Cresu, potom malom Lošinju, a krajem prošle godine i u Čakovcu.

Zanimljiva predstava Ježeva kućica namijenjena je djeci i predškolskoj dobi kao i učenicima nižih razreda osnovne škole, a radnja likova odvija se u trajanju od 45 minuta.
Posebno prepoznatljivi uvodni stihovi jedne od najpoznatijih dječjih priča autora su: „Po šumi širom, bez staze, puta, Ježurka Ježić povazdan luta (…)”. Te riječi su mnogi već pročitali i čitaju ih još itekako. Svatko tako favorizira svoje likove koji se isprepleću u šumskoj priči u kojoj Lija sa svojom družinom muku muči ne znajući što Ježurku čini sretnim, a drugi poput nje, Mede, Vepra i Vuka moraju tražiti izlaz iz brojnih prepreka i zamki. Ostatak radnje pogledajte početkom tjedna na sceni HNK-a Varaždin, jer ćete zasigurno razveseliti ne samo svoju djecu već i sebe.
Foto: hnkvz.hr
D. Šabić, mag.nov.