Večer zborske glazbe u crkvi sv. Frane u Zadru

Večer zborske glazbe u crkvi sv. Frane u Zadru


U subotu, 28. ožujka u crkvi sv. Frane s početkom u 20 sati održat će se koncert američkog pjevačkog zbora West Senior gimnazije grada Traverse City West Senior Highschool smještenog u državi Michigan u SAD–u.
terracon news vecer zborske glazbe  Erich WangemanGost koncerta bit će zadarsko Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić. Zoranićevci će pod ravnanjem dirigenta Jurice Šoše svojim nastupom načiniti uvod u koncertnu večer i to s djelom Molitva, hrvatskog skladatelja Franje Dugana i O Magnum Mysterium američkog skladatelja Mortena Lauridsena.
Uslijedit će potom cjelovečernji nastup zbora kojeg čine najnadareniji učenici od 14 do 18 godina, odabrani iz sedam različitih ansambala audicijom za projekt pod nazivom Eurochorale – veliku internacionalnu turneju koja se održava svake treće godine.
Zbor će nastupiti pod ravnanjem dvaju dirigenata – Ericha Wangemana, umjetnika zaslužnog za domaće i inozemne uspjehe ovog zbora na brojnim smotrama i natjecanjima diljem svijeta, te njegovog učenika, danas dirigenta s dvogodišnjim iskustvom nakon diplome, Davida Gaileyja.
Večer zborske glazbe ovi će mladi i energični pjevači uveličati djelima Clémenta Janequina, Erica Whitacrea, Ole Gjeila, Aarona Coplanda, brojnim tradicionalnim i duhovnim skladbama kao i izuzetnom razinom svoje vokalne izvedbe.
Ulaz je slobodan i svakako ste dobrodošli!
Izvor: Koncertni ured Zadar
D. Šabić, mag. novinarstva